Van’da Tiroid Ameliyatında Teknoloji ile Başarı Sağlandı

VAN’da Tiroid Ameliyatındaki Risk Teknolojiyle Aşıldı

VAN – Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen bir tiroid ameliyatında, sinir monitorizasyon yöntemi kullanılarak başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. 49 yaşındaki kadının ses telleri zarar görmeden ameliyat başarıyla tamamlandı.

Van’ın Erciş ilçesinde yaşayan 49 yaşındaki 6 çocuk annesi Aynur Hakir, boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda tiroid hastalığı teşhisi konuldu ve Hakir ameliyat edilmesi gerekti. Ameliyat esnasında, ses tellerine giden sinirlerin korunması ön planda tutularak operasyon sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Hasta kısa süre içerisinde sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Kadir Bartın, tiroid cerrahilerinde en fazla korkulan risklerden birinin ses telleri sinirlerinin hasar görmesi olduğunu belirtti. Bu tür bir hasarın ses kısıklığı ve yutma güçlüğü gibi ciddi problemlere neden olabileceğini vurgulayan Dr. Bartın, hastanenin gelişmiş teknolojisi sayesinde bu risklerin önemli ölçüde azaltılabildiğini söyledi.

Tiroid cerrahilerinin yaygın bir şekilde gerçekleştirildiğini aktaran Bartın, tiroid ameliyatlarında sinir monitorizasyonu yönteminin rutin olarak uygulandığını dile getirdi. Hasta Aynur Hakir, ameliyat sonrasında herhangi bir komplikasyon yaşamadan sağlığına kavuştuğunu ifade ederek operasyonu gerçekleştiren doktora teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / YILMAZ SÖNMEZ – Sağlık

Related Posts

Kansızlığa çareyi asırlar önce bulmuşlar! Osmanlı hekimlerinin gizli silahı, demir iksiri

Demir, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için vazgeçilmez bir mineraldir. Kansızlıktan yorgunluğa, bağışıklık sisteminin zayıflamasından cilt sorunlarına kadar birçok sağlık sorununun temelinde demir eksikliği nedeniyle gelişebiliyor. Antik Yunan’dan Osmanlı hekimlerine, Hipokrat’tan Galen’e kadar pek çok bilge doktor, demir açısından zengin besinleri ‘doğal ilaç’ olarak görmüş. İşte o faydalı besinler.

Uyurken vücudunuzu yıpratan alışkanlık: Siz hangi pozisyonda yatıyorsunuz?

Her gece farkında olmadan yaptığınız bu alışkanlık sağlığınızı tehdit ediyor olabilir. Özellikle apne ve reflü hastaları tetikliyor. Prof. Dr. Sinem İliaz, en riskli yatış şeklini açıkladı.

Vücudunuzu içten içe tüketiyor olabilir! Bu eksiklik çok tehlikeli

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Merve Güner, kalsiyum eksikliğinin kalp ritim bozuklukları, kas kasılmaları ve nöbet gibi hayati risklere yol açabileceğini söyledi. D vitamini ve beslenmenin önemine dikkat çekti.

Kronik ağrıların %90’ı tedavi edilebiliyor!

Fırat Üniversitesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Algoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Özcan, kronik ağrılar hakkında bilgi verdi.

Van-Hakkari Karayolunda Büyük Kaza: 6 Ölü, 10 Yaralı

(VAN) – Van- Hakkari karayolunda meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre, 6 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Van- Hakkari karayolu Güzeldere Tüneli girişinde meydana gelen kazada, Hakkari firmasına ait, S.E. yönetimindeki …

Sezaryen bir doğum tercihi değil, bir nevi ameliyattır

SAMSUN Sağlık Müdürü Mustafa Uras, “Sezaryen bir doğum tercihi değildir, bir nevi ameliyattır. Anne ve bebek sağlığı açısından bir tehdit olduğu zaman doktor tarafından verilen bir karardı. Maalesef son yıllarda gerek anne adaylarımızın kararı olsun …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir