Uzmanlar Nilüfer’de kalp sağlığını anlattı

“`html

Nilüfer Belediyesi’nden “Kalbimizi Dinliyoruz” Söyleşisi

Nilüfer Belediyesi, Kalp Sağlığı Haftası dolayısıyla özel bir söyleşi organize etti. Etkinlikte “Kalbimizi Dinliyoruz” konusu üzerinde durularak, kalp sağlığı hakkında uzmanlar bilgilendirmelerde bulundu. Ayrıca, katılımcılara yapay zeka desteği ile kalp taraması yapıldı.

Etkinliğin Detayları

14 – 20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kalp Sağlığı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilen programda, doktorlar ve uzman kişiler katılarak kalp hastalıkları hakkında çeşitli konuları ele aldılar. Prof. Dr. Murat Çaycı ve Uzm. Dr. Kamuran Çelik’in moderatörlük yaptığı etkinlikte; kalp sağlığını koruma yöntemleri ve hastalıkların önlenmesine dair önemli bilgiler paylaşıldı.

Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi’nde gerçekleşen söyleşinin açılışında Uzm. Dr. Kamuran Çelik, kalbin insan vücudu için ne denli önemli bir organ olduğunu vurguladı.

Her Yıl 300 Bin Kişi Kalp Krizine Kurban Gidiyor

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Arıcan, Türkiye’de 55 yaş altı bireylerde kalp krizi geçirme oranının Avrupa’da en yüksek seviyede olduğunu belirterek, “Ülkemizde her yıl 300 bin kişi kalp krizinden yaşamını yitiriyor. Ölüm nedenleri arasında ikinci sırada inme bulunuyor. Bu durum, kalp sağlığı açısından iç açıcı bir tablo çizmiyor.” şeklinde ifade etti.

Kalp sağlığı için genç yaşlarda alınacak önlemlerin önemine değinen Prof. Dr. Arıcan, “Hayatın ilk 20 yılı, sonraki dönemlerde yaşanacak sağlık durumlarına zemin hazırlar. Kalp krizi ve damar tıkanıklığı riskini azaltmak için düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme, yeterli su tüketimi ve uyku alışkanlıklarına dikkat edilmelidir.” dedi.

İnme Durumlarında Erken Müdahalenin Önemi

Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Damla Fındık, kalbin insan vücudu üzerindeki etkisini vurgulayarak, kalp ritim bozuklukları, yüksek tansiyon ve inme riskinin kalple doğrudan ilişkili olduğunu aktardı. İnmelerde ilk 3.5 – 6 saatin kritik olduğunu belirten Dr. Fındık, konuşma güçlüğü, yutma zorluğu ve ağızda kayma gibi belirtilere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Nurullah Doğan, inmeleri kanamalı, embolik ve iskemik tipte sınıflandırarak, her birinin tedavisinin farklı olduğunu vurguladı. Özellikle iskemik inmenin, kalp-damar hastalıklarında en yaygın ölüm nedeni olduğunu belirtti. İskemik inme durumunda stent veya balon gibi girişimler yapıldığını fakat her pıhtının açılamayacağını ifade etti.

Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Çaycı ise, sağlıkta alınacak tedavi yollarının kişiye özel olması gerektiğini belirterek, bu tür hastalıkları bulunan bireylerin mutlaka uzman doktorlarla görüşmesi gerektiğini tavsiye etti.

Söyleşinin sonunda, katılımcılar uzmanlara merak ettikleri soruları yönlendirdiler.

Yapay Zeka Destekli Kalp Sağlığı Taraması

Bunun yanı sıra, Nilüfer Belediyesi, Kalp Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Almanya merkezli Cardisio ile işbirliği yaparak ileri teknoloji ile sağlık taraması düzenledi. Yapay zeka destekli test sayesinde, vatandaşların damar hastalıkları, kalp ritim bozuklukları ve yapısal kalp hastalıkları kontrol edildi. Gün boyunca yapılan bu testler, hem vatandaşlar hem de belediye çalışanları tarafından yoğun ilgi gördü.

Detaylı bilgi için Nilüfer Belediyesi resmi web sayfasını ziyaret edin.

“`

Related Posts

Kansızlığa çareyi asırlar önce bulmuşlar! Osmanlı hekimlerinin gizli silahı, demir iksiri

Demir, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için vazgeçilmez bir mineraldir. Kansızlıktan yorgunluğa, bağışıklık sisteminin zayıflamasından cilt sorunlarına kadar birçok sağlık sorununun temelinde demir eksikliği nedeniyle gelişebiliyor. Antik Yunan’dan Osmanlı hekimlerine, Hipokrat’tan Galen’e kadar pek çok bilge doktor, demir açısından zengin besinleri ‘doğal ilaç’ olarak görmüş. İşte o faydalı besinler.

Uyurken vücudunuzu yıpratan alışkanlık: Siz hangi pozisyonda yatıyorsunuz?

Her gece farkında olmadan yaptığınız bu alışkanlık sağlığınızı tehdit ediyor olabilir. Özellikle apne ve reflü hastaları tetikliyor. Prof. Dr. Sinem İliaz, en riskli yatış şeklini açıkladı.

Vücudunuzu içten içe tüketiyor olabilir! Bu eksiklik çok tehlikeli

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Merve Güner, kalsiyum eksikliğinin kalp ritim bozuklukları, kas kasılmaları ve nöbet gibi hayati risklere yol açabileceğini söyledi. D vitamini ve beslenmenin önemine dikkat çekti.

Kronik ağrıların %90’ı tedavi edilebiliyor!

Fırat Üniversitesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Algoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Özcan, kronik ağrılar hakkında bilgi verdi.

Van-Hakkari Karayolunda Büyük Kaza: 6 Ölü, 10 Yaralı

(VAN) – Van- Hakkari karayolunda meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre, 6 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Van- Hakkari karayolu Güzeldere Tüneli girişinde meydana gelen kazada, Hakkari firmasına ait, S.E. yönetimindeki …

Sezaryen bir doğum tercihi değil, bir nevi ameliyattır

SAMSUN Sağlık Müdürü Mustafa Uras, “Sezaryen bir doğum tercihi değildir, bir nevi ameliyattır. Anne ve bebek sağlığı açısından bir tehdit olduğu zaman doktor tarafından verilen bir karardı. Maalesef son yıllarda gerek anne adaylarımızın kararı olsun …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir