İki bakanlık arasında ‘Sanayide Yeşil Dönüşüm’ protokolü imzalandı

Yeşil Dönüşüm İçin Protokol İmzalandı

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ile Kredi Kayıt Bürosu A.Ş. (KKB) arasındaki iş birliği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla gerçekleşen imza töreniyle resmiyet kazandı. Çevre Yönetimi Genel Müdürü Fatih Turan ve KKB Başkanı Ege Gültekin, protokole imza attılar. Bakan Kurum, 2024 yılı emisyon kaynaklarını değerlendirirken enerji sektörünün yüzde 72’si, endüstri sektörününse yaklaşık yüzde 13’ünü oluşturduğunu belirtti. Kendi açıklamasında, “Avrupa Yeşil Mutabakatı, sadece iklim politikasını değil, aynı zamanda büyük ekonomik değişim sürecini de beraberinde getiriyor” ifadelerine yer verdi.

Avrupa Birliği ülkelerine yapılan ihracatın Türkiye ihracatının yüzde 42’sini oluşturduğunu aktaran Bakan Kurum, Avrupa pazarındaki ürünlerin çevresel etkisi ve uyumluluk seviyesinin artık daha fazla önem arz ettiğini vurguladı. “Endüstriyel Emisyonların Yönetimi Yönetmeliği”ni yayımlayarak yeşil dönüşümün önünü açtıklarını belirten Bakan, yeni bir aşamaya geçtiklerini dile getirdi.

Bakan Kacır: OSB’lerimize 250 Milyon Avroluk Finansman Sağlandı

Bakan Kacır, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (IBRD) ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) iş birliğinde Türkiye Endüstriyel Karbonsuzlaştırma Yatırım Platformu’nu hayata geçirdiklerini açıkladı. Bu platform sayesinde karbonsuzlaştırma projelerine 2030’a kadar 5 milyar avro finansman sağlanacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye Organize Sanayi Bölgeleri Projesi kapsamında OSB’ler için 250 milyon avro finansman temin edildiğinin altını çizdi.

Bakan Kacır, demir-çelik, alüminyum, çimento, kimyasallar, plastik ve gübre sektörlerinde sanayi kuruluşlarının teknolojik ihtiyaçlarını belirlediklerini ve yeşil dönüşüm için 2026, 2030 ve 2035 hedeflerini belirlediklerini vurguladı. Yeşil dönüşüm sürecinde ilgili bakanlıklar, kurumlar ve paydaşlarla koordineli bir şekilde çalışacaklarını belirtti.

Related Posts

Kuruyemiş devi de battı… Mahkeme 1 yıl süre verdi

Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, ekonomik krizin etkilerinden kurtulamayarak iflas riskiyle karşı karşıya kaldı. Eskişehir Ticaret Mahkemesi, şirketin konkordato sürecinde toparlanamaması üzerine bir yıl süreyle kesin mühlet verdi.

DİSK’ten TÜİK’e çok sert enflasyon tepkisi: Halkın ekmeği ile oynuyorsunuz

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: En düşük emekli maaşı en azından asgari ücret düzeyine yükseltilmeli ve tüm emekli aylıkları da yükseltilmelidir. Kamu işçilerinin aylardır oyalanmasına son verilmeli Toplu İş Sözleşmesi süreci hızla …

Enflasyon sonrası bedelli askerlik de zamlandı: Yeni ücret belli oldu

Enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası memur ve emekli maaşlarının yanı sıra bedelli askerlik ücreti de değişti. Buna göre bedelli askerlik ücreti 243.013,44 TL’den 281.895 TL’ye yükseldi. Bedelli askerlik ücreti, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında …

Gözler ABD tarım dışı istihdam verisinde: Fed’den faiz indirimi sinyali gelebilir

ABD’de özel sektör istihdamının beklentilerin altında kalmasıyla gözler bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisine çevrildi. Verilerin Fed’in faiz politikasını şekillendirmede belirleyici olması beklenirken, Vietnam’la yapılan ticaret anlaşması borsalara pozitif yansıdı. Türkiye’de ise enflasyon verileri ve İklim Kanunu gündemde.

TÜİK açıkladı: Kritik haziran enflasyonu belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı enflasyonununu açıkladı. Açıklanan verilere göre Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 1,37 oranında artış kaydederken yıllık enflasyonu yüzde 35,05 olarak açıkladı. TÜİK, Mayıs ayı enflasyonunu 1,53 …

Haziranda fiyatı en çok artan ve azalan ürünler belli oldu

İstanbul Ticaret Odası (İTO), haziran ayında perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler ile değişim oranlarını açıkladı. İşte haziran 2025’te fiyatı en çok artan ve azalan ürünler…