Her 3 çocuktan biri alerjik! Sabahları bu saatlerde dışarıya

Uyku Kalitesini Etkileyen Bahar Alerjileri

Son yıllarda çocukları olumsuz etkileyen alerjik hastalıklarda önemli bir artış yaşanıyor. Bahar alerjisinin en önemli nedeni polenlerdir ve bu alerjik reaksiyonlar genellikle deride, gözlerde, burun içinde, boğazda ve akciğerlerde görülür. Polenlerin yanı sıra ev tozu akarları, küf mantarları ve hayvan tüyleri de bahar aylarında alerjilere sebep olabilir.

Bahar alerjisi uzmanlarına göre, bahar alerjisi çocukların yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Bu alerjiye sahip çocuklarda uyku kalitesinde düşüş, dikkat dağınıklığı, okul performansında azalma, huzursuzluk, yorgunluk gibi sorunlar sıkça görülebilir. Bu nedenle bahar alerjisi tedavisine zamanında başlanması ve yaşam alışkanlıklarında gerekli önlemlerin alınması önemlidir.

Bahar Alerjisinin Yaygınlığı Ülkemizde de Artıyor

Bahar alerjisi dünyada ve ülkemizde oldukça yaygın bir sorundur. Ülkemizde yaklaşık olarak her 3 çocuktan biri alerjik bir hastalığa sahiptir. Alerjik nezle, astım, atopik dermatit ve göz alerjisi gibi rahatsızlıklar da çocuklarda sıkça görülmektedir.

Bahar alerjisinin belirtileri vücudun etkilenen bölgesine göre değişiklik gösterebilir. Burun akıntısı, hapşırma, burun tıkanıklığı, göz kızarıklığı, kaşıntı, astım belirtileri gibi farklı belirtilerle karşılaşmak mümkündür.

Bahar Alerjisi İçin Alınabilecek Önlemler

Bahar alerjisine karşı çocuklar için alınabilecek önlemler şunlardır:

  • Polen mevsiminde, sabah erken saatlerinde evde pencereleri kapalı tutun.
  • Polenlerin en yoğun olduğu saatlerde çocuğunuzu dışarı çıkarmamaya özen gösterin.
  • Çocuğunuzu dışarı çıkarken şapka ve güneş gözlüğü takarak polenlere maruz kalmasını engelleyin.
  • Dışarıdan geldikten sonra yüz ve ellerini yıkayarak polenleri temizleyin.
  • Çocuğunuzun kıyafetlerini eve gelir gelmez değiştirin ve dışarıda kurutmamaya özen gösterin.
  • Evinizi sık sık Hepa filtresi olan vakumlu süpürge ile temizleyin.

Bahar alerjisi tedavisi, belirtiler üzerine odaklanarak planlanmalıdır. Göz alerjilerinde damlalar, burun alerjilerinde spreyler, astımda solunum yoluyla verilen ilaçlar etkili olabilir. Tedavinin aksatılmaması ve belirtiler düzelene kadar devam ettirilmesi önemlidir.

Related Posts

Deprem gecelerinde araçta uyuyanlar dikkat! Hayati tehlike taşıyor

İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok vatandaş, artçı sarsıntı korkusuyla geceyi dışarıda geçirmeyi tercih etti. Evlerine girmeye çekinen birçok kişi, araçlarında konakladı. Güvenli Sürüş Uzmanı Erhan Arıkan, bu tercih sırasında yapılan hayati bir hataya dikkat çekiyor.

Aort yırtılmasında erken tanı hayat kurtarıyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüsnü Sezer, aort yırtılmasında erken tanı ve hızlı müdahalenin hayat kurtardığını belirterek, “Aort yırtılmasında ilk 48 saatte saat başı ölüm riski yüzde 1 ile 3’tür” ifadelerini kullandı.

Deprem kadar tehlikeli! Panik hali yaralanmalara neden oluyor

Depremde fiziksel güvenliğiniz kadar sakinliğinizi ve ruh sağlığınızı korumanız da hayati önem taşıyor. Uzm. Psikolog Tuğçe R. Tuncel Dursun, deprem anında yaşanan panik halinin nasıl kontrol altına alınabileceğine dair önemli bilgiler verdi.

Kansızlığa çareyi asırlar önce bulmuşlar! Osmanlı hekimlerinin gizli silahı, demir iksiri

Demir, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için vazgeçilmez bir mineraldir. Kansızlıktan yorgunluğa, bağışıklık sisteminin zayıflamasından cilt sorunlarına kadar birçok sağlık sorununun temelinde demir eksikliği nedeniyle gelişebiliyor. Antik Yunan’dan Osmanlı hekimlerine, Hipokrat’tan Galen’e kadar pek çok bilge doktor, demir açısından zengin besinleri ‘doğal ilaç’ olarak görmüş. İşte o faydalı besinler.

Uyurken vücudunuzu yıpratan alışkanlık: Siz hangi pozisyonda yatıyorsunuz?

Her gece farkında olmadan yaptığınız bu alışkanlık sağlığınızı tehdit ediyor olabilir. Özellikle apne ve reflü hastaları tetikliyor. Prof. Dr. Sinem İliaz, en riskli yatış şeklini açıkladı.

Vücudunuzu içten içe tüketiyor olabilir! Bu eksiklik çok tehlikeli

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Merve Güner, kalsiyum eksikliğinin kalp ritim bozuklukları, kas kasılmaları ve nöbet gibi hayati risklere yol açabileceğini söyledi. D vitamini ve beslenmenin önemine dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir