Her 3 çocuktan biri alerjik! Sabahları bu saatlerde dışarıya

Uyku Kalitesini Etkileyen Bahar Alerjileri

Son yıllarda çocukları olumsuz etkileyen alerjik hastalıklarda önemli bir artış yaşanıyor. Bahar alerjisinin en önemli nedeni polenlerdir ve bu alerjik reaksiyonlar genellikle deride, gözlerde, burun içinde, boğazda ve akciğerlerde görülür. Polenlerin yanı sıra ev tozu akarları, küf mantarları ve hayvan tüyleri de bahar aylarında alerjilere sebep olabilir.

Bahar alerjisi uzmanlarına göre, bahar alerjisi çocukların yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Bu alerjiye sahip çocuklarda uyku kalitesinde düşüş, dikkat dağınıklığı, okul performansında azalma, huzursuzluk, yorgunluk gibi sorunlar sıkça görülebilir. Bu nedenle bahar alerjisi tedavisine zamanında başlanması ve yaşam alışkanlıklarında gerekli önlemlerin alınması önemlidir.

Bahar Alerjisinin Yaygınlığı Ülkemizde de Artıyor

Bahar alerjisi dünyada ve ülkemizde oldukça yaygın bir sorundur. Ülkemizde yaklaşık olarak her 3 çocuktan biri alerjik bir hastalığa sahiptir. Alerjik nezle, astım, atopik dermatit ve göz alerjisi gibi rahatsızlıklar da çocuklarda sıkça görülmektedir.

Bahar alerjisinin belirtileri vücudun etkilenen bölgesine göre değişiklik gösterebilir. Burun akıntısı, hapşırma, burun tıkanıklığı, göz kızarıklığı, kaşıntı, astım belirtileri gibi farklı belirtilerle karşılaşmak mümkündür.

Bahar Alerjisi İçin Alınabilecek Önlemler

Bahar alerjisine karşı çocuklar için alınabilecek önlemler şunlardır:

  • Polen mevsiminde, sabah erken saatlerinde evde pencereleri kapalı tutun.
  • Polenlerin en yoğun olduğu saatlerde çocuğunuzu dışarı çıkarmamaya özen gösterin.
  • Çocuğunuzu dışarı çıkarken şapka ve güneş gözlüğü takarak polenlere maruz kalmasını engelleyin.
  • Dışarıdan geldikten sonra yüz ve ellerini yıkayarak polenleri temizleyin.
  • Çocuğunuzun kıyafetlerini eve gelir gelmez değiştirin ve dışarıda kurutmamaya özen gösterin.
  • Evinizi sık sık Hepa filtresi olan vakumlu süpürge ile temizleyin.

Bahar alerjisi tedavisi, belirtiler üzerine odaklanarak planlanmalıdır. Göz alerjilerinde damlalar, burun alerjilerinde spreyler, astımda solunum yoluyla verilen ilaçlar etkili olabilir. Tedavinin aksatılmaması ve belirtiler düzelene kadar devam ettirilmesi önemlidir.

Related Posts

Güneşten faydalanmanın altın kuralları

Kontrollü ve bilinçli şekilde güneşten faydalanmanın cilt sağlığını korumada etkili olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Geyik, “Doğru zamanlama, kısa süreli maruziyet ve cilt tipine uygun yaklaşım ile güneşten fayda sağlamak mümkündür” dedi.

Memorial Sağlık Grubu’nun 12. Hastanesi Bodrum’da Açılıyor

Memorial Sağlık Grubu, 25 yıllık tecrübesini Bodrum’a taşıyarak bölgenin sağlık altyapısına stratejik bir yatırım yaptı.

SGK’nin geri ödeme listesine 5 kanser ilacı daha alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 farklı kanser tedavisinde kullanılan 5 farklı ilacın SGK geri ödeme kapsamına alındığını bildirdi.

Yeşilay uyardı: Algoritma tuzağıyla sanal kumar bağımlılığı artıyor!

“İnsanların dikkat süresi balıklardan bile daha az”

Çinko nedir ve neden ihtiyaç duyarız?

Vücudumuz çinkoyu yalnızca yiyeceklerden alabilir, ancak her zaman kolayca emilemez. Peki yeterince çinko aldığınızdan nasıl emin olabilirsiniz? Ve yeterince almazsanız ne olur?

Sıcak havalarda bu 3 kurala dikkat!

Yaz aylarında artan sıcaklıkların, özellikle kanser tedavisi gören hastalar için ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu söyleyen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayşe İrem Yasin, “Bağışıklık sistemi baskılanmış hastalar bu dönemde enfeksiyonlara karşı daha savunmasız hale geliyor. Hastaların, güneş ışınlarından korunmaları, sıvı alımını artırmaları ve hijyenik beslenmeye dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.