Borsada işlem vergisi tartışması… Odatv rakamların peşine düştü: ABD – Türkiye

TBMM’ye sunulacak yasa teklifinde kripto varlıklar ve borsa hisselerinin alım satımında işlem vergisi alınması kesinleşirken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz borsada yapılan işlemler üzerinden vergi alınıp alınmayacağı yönündeki soruya yanıt verdi. Borsada kazançtan vergi alınmayacağını söyleyen Yılmaz, tartışma yaratan konuyla ilgili “Sadece 10 binlerde 1-2 olur mu bunun tartışması var işlem ücreti olarak” diye konuştu.

NTV’de soruları yanıtlayan Yılmaz, yapılacak vergi düzenlemelerinin enflasyonu artırıcı değil, kayıt dışılığı azaltacak bir teklif barındırdığını söyleyerek “Çok spekülatifler görüyoruz sosyal medyada. Yetkililer açıklamadan söylentilere itibar edilmemeli. Borsada yapılan işlemler üzerinden cüzi bir miktar alma tartışmaları yapılıyor. Borsada kazançlar üzerinden bir vergi yok. Sadece 10 binde 1’ler olur mu bunun tartışması var işlem ücreti olarak” dedi.

İşlem vergisine ilişkin tartılmalar devam ederken bu rakamların karşılığına Amerikan borsasına kıyasla bakılırsa durum şu şekilde gerçekleşiyor…

Amerikan borsasında 230.663 dolar (7.500.000 TL) işleme karşılık ödenen komisyon 6.5 dolardır (211 TL).

Bu işlem söz konusu arakamlar ile Türkiye’de gerçekleşecek olduğunda ise;

1 500 TL işlem vergi 2/10.000
750 TL komsisyon 1/10.000
375 TL BSMV (Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi)
———-
2.625 TL ödenmesi gerekecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx