Bitcoin madenciliği artık kârlı olmayabilir!

Bitcoin Madenciliği Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin Kârlı Değil!

ABD’deki son verilere göre, Bitcoin madenciliği artık küçük ve orta ölçekli işletmeler için kârlı bir faaliyet olmaktan çıktı. Bir Bitcoin çıkarmak için enerji maliyetleri 137 bin dolara kadar çıktı. Bu duruma karşın, Bitcoin’in güncel piyasa değeri yaklaşık 90 bin dolar seviyesinde bulunuyor.

Bitcoin Madenciliği Zorlaşıyor

Bitcoin’in blok ödülü her dört yılda bir yarılanarak azalıyor. 2009’da 50 BTC olan ödül, 2024 itibariyle 3.125 BTC’ye düşecek. Bu durum, Bitcoin madencilerinin gelirini azaltırken, artan enerji maliyetleri de madencilik faaliyetlerini daha zorlu hale getiriyor.

Günümüzde sadece büyük altyapılara ve güçlü donanım ağlarına sahip şirketler Bitcoin madenciliğiyle anlamlı gelir elde edebiliyor. Bu şirketlerde bile bir Bitcoin çıkarmak için ortalama 82 bin dolar harcanıyor.

iPhone 18 Serisi Yeni RAM Teknolojisi ile Geliyor!
Apple, iPhone 18 serisinde yeni RAM teknolojisi sunarak akıllı telefon sektöründe dengeleri değiştirebilir.

Bitcoin’in toplam arzı 21 milyonla sınırlı. Bu durum, kazançlı madencilik faaliyetlerinin uzun vadede sürdürülebilir olmayacağı fikrini doğuruyor. Enerji maliyetlerindeki hızlı artış, bu durumun beklenenden daha erken gerçekleşmesine neden oldu.

2024 yılı eylül ayında en verimli sistemlerde bir Bitcoin çıkarmak 56 bin dolar civarındayken, bugün bu rakam %46 artışla 82 bin dolara kadar çıktı. Yüksek enerji fiyatları ve azalan blok ödülleri, madencilik faaliyetlerinde ölçek ekonomisinin etkisini arttırdı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

Karting heyecanı İstanbul’da başlıyor

2025 MOTUL Türkiye Karting Şampiyonası’nın 2. ayağı, 10-11 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek. Organizasyon, 10 Mayıs Cumartesi günü antrenman seanslarıyla başlayacak. 11 Mayıs Pazar günü ise saat 10.00’da yarı final, saat 13.00’te ise final yarışları gerçekleştirilecek.

Spotify’dan yeni özellik: İstenmeyen şarkılara 30 günlük erteleme

Spotify’dan yeni özellik: İstenmeyen şarkılara 30 günlük erteleme

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Çin, düşmanı hayalet gemilere yönlendirecek sistem geliştiriyor

Çin’de savunma ve havacılık sanayinde faaliyet gösteren Pekin Telemetri Araştırma Enstitüsünün, düşmanı, radarları var olmayan hayalet gemi filolarına yönlendirebilecek yetkinlikteki bir sinyal bozucu sistem üzerinde çalıştırdığı bildirildi.

YouTube iki kişilik aboneliği test etmeye başladı

Bazı premium abonelikler iki ya da daha fazla sayıda kişinin tek bir ücret ile aynı hesabı kullanabilmesine odaklanıyor. YouTube da benzer bir aboneliği test etmeye başladı.

İskoçya’da düşük frekanslı uğultunun gizemi nedir?

İskoçya’da Lewis Adası’nda duyulan 50 Hz uğultusu gündeme oturdu. Ada halkının uyku düzenini altüst eden bu gizemli sesin kaynağı, bir türlü bulunamıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir