Gençler arasında yaygın ama ağız sağlığını tehdit ediyor!

Diş Sağlığını Tehdit Eden Riske Karşı Piercingler

Üsküdar Üniversitesi Diş Hastanesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Altop, oral bölgedeki piercinglerin diş sağlığı üzerindeki risklerini açıkladı.

Piercing Kullanımı Diş Sağlığını Nasıl Etkiliyor?

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Altop, gençler arasında yaygın olan dil, dudak ve yanak piercinglerinin ağız ve diş sağlığına olan etkilerini değerlendirdi. Dr. Altop, kullanılan metalin kalitesine bağlı olarak oral mukozada alerjik reaksiyon riski olduğunu belirtti. Ayrıca, piercinglerin dişlere teması sonucu çatlak veya kırık oluşabileceği uyarısında bulundu. Ağız içi dokularda yırtılma veya travma riskine de dikkat çeken Dr. Altop, sterilizasyon kurallarına uyulmaması halinde bulaşıcı hastalıkların yayılma olasılığına vurgu yaptı.

Piercing Kullananlar Nelere Dikkat Etmeli?

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Altop, piercing kullanan bireylere önerilerde bulundu. Dr. Altop, düzenli diş bakımının önemini vurgulayarak, piercing bölgesinin hijyeninin sağlanması gerektiğini ve herhangi bir enfeksiyon belirtisi durumunda derhal diş hekimine başvurulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, düzenli diş hekimi kontrollerinin atlanmaması gerektiğini hatırlattı.

Hangi Durumlarda Tedavi Gerekebilir?

Dr. Öğr. Üyesi Seda Altop, dil, dudak ve yanak gibi bölgelere yapılan piercinglerin neden olabileceği komplikasyonlara değindi. Dr. Altop, enfeksiyon durumunda piercingin çıkarılması ve antibiyotik tedavisi gerekebileceğini, dişlerde kırık veya çatlak oluşması durumunda ise restoratif tedavilerin uygulanabileceğini belirtti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

SGK’nin geri ödeme listesine 5 kanser ilacı daha alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 farklı kanser tedavisinde kullanılan 5 farklı ilacın SGK geri ödeme kapsamına alındığını bildirdi.

Yeşilay uyardı: Algoritma tuzağıyla sanal kumar bağımlılığı artıyor!

“İnsanların dikkat süresi balıklardan bile daha az”

Çinko nedir ve neden ihtiyaç duyarız?

Vücudumuz çinkoyu yalnızca yiyeceklerden alabilir, ancak her zaman kolayca emilemez. Peki yeterince çinko aldığınızdan nasıl emin olabilirsiniz? Ve yeterince almazsanız ne olur?

Sıcak havalarda bu 3 kurala dikkat!

Yaz aylarında artan sıcaklıkların, özellikle kanser tedavisi gören hastalar için ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu söyleyen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayşe İrem Yasin, “Bağışıklık sistemi baskılanmış hastalar bu dönemde enfeksiyonlara karşı daha savunmasız hale geliyor. Hastaların, güneş ışınlarından korunmaları, sıvı alımını artırmaları ve hijyenik beslenmeye dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.

Hızla kilo vermek için aç kalmayın! 12 basit kuralla metabolizmanızı harekete geçirin

Tüm yıl özlemle beklediğimiz yaz mevsimi kapımızı çalarken, hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Koç, metabolizmanızı hızlandırmanın 12 kuralını anlattı.

Alzheimer’ın son perdesi: Hastalık evre evre nasıl ilerler?

Alzheimer’ın başlangıcı unutkanlık olabilir ama sonu çoğu zaman kendi adını, yüzünü, hayatını hatırlamamaktır. Bu bir bireysel çöküş değil, tüm ailenin sınavıdır. Erken evrede telefon kaybolur. Orta evrede evin yolu, geç evrede kaşık ne işe yarar o bile unutulur. Alzheimer, yalnızca bir hastalık değil, bakımda bir maratondur.